טוקסופלזמוזיס- שאלה דחופה!

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

15/07/2002 | 16:28 | מאת: מאיה

שלום, אני ממש בשבועות הראשונים של ההריון (אולי שבועיים) ויש לי חתול בבית, החתול רק ביית ואוכל רק אוכל יבש לחתולים, האם יש י סיבה לדאגה מטוקסופלזמוזיס? כמו כן לפני כחצי שנה הייתה לנו חתולה של אח של בעלי אצלנו למשך חודשיים והיא הייתה ברחוב מספר שבועות לפני כן (ברחה מהבית שלהם), הביאו לנו אותה והיא הייתה עם החתול הנוכחי...לדאוג??? ועוד עובדה מציקה...להורים שלי יש 4 חתולים וכולם צדים ציפורים, מסתובבים בחוץ בחצר של ההורים וחוזרים הביתה...הם עלולים להיות חולים??? במקור הם חתולים שאספנו מהרחוב כשנולדו. האם יש לי סיבה לדאגה? איך אני בודקת את זה? ואיך בכלל אפשר להידבק בטוקסופלזמוזיס? ע"י שריטת חתול? נשיכה? מגע עם ריריות? צואה שלו? איך???? השאלה דחופה, אבקש תשובה מהירה תודה רבה מראש מאיה

שלום מאיה, אם את בהריון ומודאגת מאפשרות שתדבקי בטוקסופלאסמה במהלך הריונך (בלי קשר אם יש לך או אין לך חתולים בבית), את יכולה לבקש מרופאך לשלוח לך דגימת דם לנוגדנים כנגד הטפיל. אם את חיובית ל- IgG זה סימן שכבר נדבקת בו בעבר (וזה כבר כן קשור, קרוב לוודאי, לחתולים שלך)- ולפיכך את לא יכולה להידבק שוב בטפיל במהלך ההריון (וזה סימן טוב מבחינת הסיכון לעובר). לשאלתך השניה- ההדבקה בטפיל נעשית דרך הפרשות החתולים (הנושאים אותו) שבאות במגע אם אוכל שלנו. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות