נוגדנים

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

15/07/2002 | 18:45 | מאת: עזריאל

שלום, האם בדיקת הנוגדנים לטטנוס בודקת גם את תפקודם/איכותם או רק את רמתם? תוך כמה זמן ממתן חיסון הדחף לטטנוס ניתן לקבל תוצאות מהימנות בנוגע לרמת/איכות הנוגדנים (בבדיקת נוגדנים)? תודה רבה

שלום עזריאל, לא ידוע לי על קיום בדיקה לקביעת איכותם של נוגדנים נגד טטנוס. בדיקה מהיימנה לכמות הנוגדנים אפשר לבצע כבר כחודש לאחר השלמת החיסונים או מתן זריקת הדחף. הרבה בריאות אפי

15/07/2002 | 22:39 | מאת: יאיר

האם גם יעילות הנוגדנים כנגד החידק היא לאחר חודש או שמא היעילות היא מיידית? תודה רבה!!!

מנהל פורום מחלות זיהומיות