שאלה בנוגע ליסטריה במזון
דיון מתוך פורום מחלות זיהומיות
שלום רב, שמתי בתנור פשטידה של קישואים והיא נאפתה במשך שעה בחום של 200 מעלות. כשהיא יצאה היא היתה יחסית רכה במרכזה ועכשיו אני חוששת אולי הביצים לא התבשלו טוב? כשזה התקרר זה כבר היה בסדר ולא נוזלי.. האם ליסטריה יכולה לשרוד בחום של 200 מעלות באפייה של שעה בתנור ? זה היה רותח יש לציין.
שלום שואלת, אין זה סביר שחיידקי 'ליסטריה' ישרדו אפיה של שעה בחום של 200 מעלות צלסיוס. הרבה בריאות אפי