מוגלה בבסיס השן

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

12/02/2002 | 19:57 | מאת: זיקו חדד

שן מס' 33 בפה שלי מתנדנדת מעט , כאשר אני לוחץ על בסיס השן (איזור בסיס השן מכוסה בבשר בריא ולא דלקתי) פורצת מוגלה בין הבשר לבין השן !, מה הגורם למוגלה ?. האם החיידקים שיוצרים את המוגלה הם אותם החיידקים מסוכנים שפוגעים גם בשסתומי הלב. תודה מראש.

שלום זיקו, המצב שאתה מתאר מתאים לקיום אבצס (מורסה) בבסיס השן, וכמו רוב המורסות- מדובר בזיהום ע"י חיידקים, שבמקרה כזה מקורם במחלל הפה. הטיפול באבצס כזה הוא בדרך כלל כירורגי, דהיינו ניקוז, בשילוב עם אנטיביוטיקה. לגבי שאלתך השניה- רבים החיידקים המתיישבים על מסתמי הלב של אנשים מסוימים (עם בעיה מסתמית קודמת) הנקראים STREPTOCOCCUS VIRIDANS, הם אמנם מחלל הפה, אך לא בהכרח חיידקים אלו הם האחראיים ליצירת המורסה הנ"ל. הרבה בריאות אפי

13/02/2002 | 20:15 | מאת: זיקו חדד

תודה לך, אצלי למרבה הפלא אין לי דלקת בחנכיים ובכל זאת יש הפרשת מוגלה מאותה שן מתנדנדת הנמצאת בחזית הפה וחבל לי לעכור אותה !!

מנהל פורום מחלות זיהומיות