כלבת

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

16/07/2002 | 11:12 | מאת: דנה

ננשכתי ע"י שני כלבים שהתקוטטו בינהם. לאחר בירור נודע לי כי לאחד הכלבים עומד לפוג החיסון נגד כלבת ממש בימים אלו. חיסון נגד כלבת ניתן פעם בשנה אך האם תוקף החיסון הוא לשנה בידיוק? כלומר, האם כלב שתוקף החיסון שלו פג לפני כשבוע, לדוגמא, מהווה סכנה כמו כל כלב אחר שלא מחוסן??

שלום דנה, הסבירות שכלב ביתי (בניגוד לכלב רחוב) ידבק בכלבת בארץ הוא נמוך ביותר, במיוחד אם הכלב מחוסן כנגד המחלה (וגם עם מועד ה"תפוגה" של החיסון מתקרב). יחד עם זאת, כל נשיכת כלב מחייבת דיווח ללשכת הבריאות המחוזית כדי שמומחיה יעריכו את מידת הסכנה של הדבקה בכלבת בעקבות האירוע וייתנו לננשך, במידת הצורך, את הטיפול המונע המתאים. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות