הריון ומונונוקלאוז - דחוף!!

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

17/07/2002 | 09:22 | מאת: מאיה

שלום רב, אתמול גיליתי שאני בהריון ואתמול גם חזרו בדיקות הדם שלי למחלת הנשיקה (ebv). בתוצאות היה רשום שיש לי IGG 145 IGM 11 EBV EBNA (IGG) 72 הרופאה אמרה שזה אומר שיש לי את הוירוס אבל בכמות ממש ממש קטנה (72??) (אגב זה ביחידות של AU/ML), והיא אמרה שלכן אין לזה השפעה על ההריון... זה נכון? הייתי חולה לפני כחודש (אני מניחה שזה היה לפני ההתעברות) עם חום גבוה וחולשה ועבר אחרי שבוע ועקב כך עשיתי את הבדיקה הזו מלכתחילה. אנימחושבת שככה המחלה באה לידי ביטוי אצלי. זה אומר שישי לי כבר נוגדנים ועברתי את השלב האקוטי ועכשיו זה ב"דגירה" אצלי? מה זה אומר? ומה ההשלכות על הריון?

שלום מאיה, הבדיקה מעידה שכנראה נחשפת לאחרונה (לפני כחודש?), לנגיף ה- EBV. הווירוס, לאחר הדבקה, נשאר בגוף האדם "לנצח", אך בסיטואציה שאותה תיארת- משמעותו לגבי ההריון היא קרוב לוודאי זניחה. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות