הפטיטיס B

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

17/07/2002 | 11:09 | מאת: אלון

שלום ד"ר אפי, לפני כ - 7 חודשים היה לי מגע אורלי עם זונה (ירדה לי), שמסתבר שידועה כחולת(או נשאית לא בדיוק ידוע) הפטיטיס B. לאחר כ - 3 חודשים מהמגע ביצעתי בדיקה מקיפה של הפטיטיס B: HBSAg, ANTI HBS, HBE antigen, ANTI HBE, ANTI-HBC-IGG, ו - ANTI-HBC-IGM, והכל היה תקין. לאחר מכן התחלתי את סדרת החיסונים והיום כ - 7 חודשים לאחר המגע אני חודשיים וחצי אחרי הזריקה השניה. בבדיקת נוגדנים: HBSAg - negative, ANTI-HBS - 31.5 reactive אני מבין מהתוצאה שכרגע הגוף שלי פיתח חסינות מסויימת לנגיף, אך האם אני יכול לדעת בוודאות על סמך התשובות כי לא נדבקתי באותו המגע אלא שהחסינות התפתחה בעקבות החיסון?

שלום אלון, עושה רושם שהמסקנה שלך היא נכונה ושאתה מחוסן בזכות החיסון ולא בגלל הדבקה בנגיף. אך לא לשכוח גם שאתה צריך לקבל (בעוד כ- 4 חודשים) את הזריקה השלישית להשלמת החיסון. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות