בהריון ולא מחוסנת לטוקסופלזמה
דיון מתוך פורום מחלות זיהומיות
היי פרופ׳ היום הכנתי בשר פרגיות ויש לי מספר שאלות לאור העובדה שלא מחוסנת 1. חתכתי את הבשר ללא כפפות וקצת שרף לי בידיים (אולי מהיובש) ובנוסף הייתה שריטה קטנה עם קצת דם. האם הבשר יכול לעבור דרך הדם ולהדביק? 2. אם שרף לי בידיים בזמן החיתוך זה אומר שהייתה בעיה עם הבשר? 3. הבשר נקנה מהרגע להרגע אבל בגלל החום, העגלה השחורה של הסופר התחממה אולם הבשר נשאר עטוף בשקית וכשהוצאתי אותו לא היה חם. האם זה בטוח לאכול? 4. הכנתי מיד את הבשר והנחתי על סיר עד שיתקרר. כמה זמן יוכל להיות בחוץ עד שמכניסים למקרר? תודה
אשאל שאלה כללית… כל בשר שנקנה ונשאר בעגלה בערך 20 דק עד שמגיע הביתה אבל מאחר וחם מאוד ועגלה של הסופר התחממה, האם בטוח לאכול את הבשר? במיוחד למי שהיא בהריון
שלום דנה, אם תהליך גידול העוף והשחיטה/העיבוד שלו היה תקין ונעשה תחת פיקוח... ואם העוף נשמר עד הגעתו לצרכן בקירור/הקפאה... אז הסיכוי להידבק ממנו במחלה זיהומית נחשב כנמוך. הרבה בריאות אפי