מחלת הנשיקה

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

17/07/2002 | 17:43 | מאת: הדס

האם אחד הסימפטומים האופיינים למחלה הוא נפיחות גם בבלןטת לימפה (או קשרי בלוטה) המצויים בחלק התחתון של הראש ומאחורי האוזן באותו צד של הראש? ובנוסף, האם נכון הוא כי על מי שחלתה במחלת הנשיקה להמתין שנה עד שתוכל להיכנס להריון (מחשש לגרום נזק לעובר)? ובכלל מה הקשר בין הריון ונגיף האפשטיין בר?

שלום הדס, הגדלת בלוטות לימפה היא בהחלט סימן אופייני לזיהום חריף בנגיף ה- EBV, אך הקשר בין זיהום בנגיף זה לבין הריון אינו כה ברור (כמו הקשר בין הריון לנגיף ה- CMV שאף הוא יכול לגרום למחלת הנשיקה). בהקשר זה, אני אינני מכיר את ההמלצה להמתין שנה שלמה ממועד התחלואה בנגיף ה- EBV לבין כניסה להריון. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות