איידס

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

13/02/2002 | 19:29 | מאת: ליאור

שלום רב, לפני כ- 3 חודשים הכרתי בחור ומאז אנחנו יחד,אנחנו מקיימים מין בטוח אך בהתחלה היה מקרה אחד שבו לא השתמשנו באמצעי מניעה. לפני כשבועיים ניגשתי לעשות בדיקת איידס ואת התוצאה קיבלתי היום שהיא שלילית. על גבי טופס התוצאה הוטבעה חותמת שנאמר בה "בשל מוגבלות הבדיקה תוצאה זו נכונה למצב הנבדק לפני כשישה חודשים" שאלתי: מה זה אומר? האם אני צריכה להבדק שוב בעוד כ- 3 חודשים כדי לדעת שהכל בסדר עם חברי?

שלום ליאור, 'בדיקת האיידס' המקובלת מבוססת על איתור הנוגדנים לנגיף (ה- HIV) בדמו של הנבדק, ולא על איתור הנגיף עצמו. היות ולאחר הדבקה לוקח זמן (שבועות עד חודשים) לגוף האדם לייצר נוגדנים אלו- הבדיקה שעברת עלולה להיות שלילית למרות שבגופך קיים הנגיף, והיא תהפוך חיובית רק בעוד מספר שבועות או חודשים- וזו משמעות התשובה שקיבלת. יחד עם זאת, אם בדיקת ה- HIV של חברך היא שלילית גם כן, ואתם ממשיכים לקיים רק יחסי מין מוגנים- רוב הסיכויים שהבדיקה שעברת לאחרונה לא תשתנה. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות