פעילות ספורטיבית ומחלת הנשיקה

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

17/07/2002 | 18:23 | מאת: הדס

האם ישנו חשש לעשות ספורט (ריצה, אירובי, חיזוק השרירים) כאשר חולים במחלה? או האם מומלץ מינון כלשהו?

שלום הדס, בזמן כל מחלת חום לא מומלץ לעשות פעילות גופנית מאומצת. עם חלוף החום אפשר לחדש את הפעילות בהדרגה. בנוסף, וספציפית למחלת הנשיקה- היות ויש במקרים רבים יש גם הגדלה של הטחול (בנוסף לבלוטות הלימפה)- יש להימנע במשך מספר שבועות מכל ספורט עם מגע גופני (כגון כדורגל או איגרוף) העלול לגרום לקרע באיבר עדין זה. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות