חיידק ליסטריה איך נשמרים?
דיון מתוך פורום מחלות זיהומיות
שלום ד"ר איך נשמרים? האם חום הורג את החיידק בבישול אם מבשלת גזרים וקישואים? מה לגבי עגנות שרי? אם שוטפת במים זה מספיק? אני בטרימסטר 3 ובלחץ
אם אני רוצה להכן סלט מירקות חיים ושוטפת תחת מים זורמים ומנגבת עם נייר סופג, איך אני אדע שאין שם את החיידק הזה? אני ממש חוששת כי מדובר על הריון יקר ואני בטרימסטר שלישי וקראתי שליסטריה פוגע יותר בטרימסטר שלישי. מה עושים? כמובן שלא אוכלת דברים חיים כמו בשר דגים וביצים אבל מה לגבי הירקות?? האם להתחיל להימנע מסלטים?
שלום נורית, 1. קונים מוצרים בחנויות שבפיקוח. 2. משרים את הירקות בקערת מים, לאחר מכן שוטפים אותם היטב במים זורמים ומקווים לטוב. 3. בישול ירקות במים רותחים הורג את החיידק. הרבה בריאות אפי
ומה לגבי אבוקדו? לשטוף קליפה תחת מים זורמים לכמה דקות או גם להשרות? כי ממילא מקלפת את הקליפה. איך דואגים שחיידקים מהקליפה לא יעברו ?
כמה זמן להשרות?
שלום נורית, 1. נראה לי הגיוני להשרות עגבניות במשך כחצי שעה. 2. לא נראה לי שיש צורך להשרות אבוקדו. הרבה בריאות אפי