מה הסיכויים לליסטריה

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

28/11/2023 | 09:48 | מאת: נורית

היי ד"ר תודה על התשובה אם שמה את העגבניות שרי בתוך קערת מים פושרים/רגילים חצי שעה ואח"כ שוטפת עם עוד קצת מים מתחת לברז ומנגבת עם נייר סופג. את הבצל שוטפת מתחת למים בערך דקה וכנל את האבוקדו ואז מנגבת עם נייר סופג ואז מקלפת ומכינה סלט. מה הסיכוי חלילה לליסטריה? בנוסף, אם באבוקדו יש כתמים חומים והוא התחיל לעבור תהליך השחמה, האם לזרוק אותו או להשתמש בחלקים הלא חומים? תודה

שלום נורית, 1. הסיכוי להדבקה ב'ליסטריה' מהירקות המתוארים בשאלתך נראה לי נמוך ביותר. 2. כתמים חומים באבוקדו אינם ביטוי לזיהום ב'ליסטריה'. הרבה ריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות