אוכל שאמא מכינה האם יכולה לאכול?
דיון מתוך פורום מחלות זיהומיות
היי ד"ר אני בטרימסטר 3 ואמורה להיפגש עם המשפחה בשבת. אני לא מחוסנת לטוקסופלזמה. הסברתי לאמא שלי שצריך לשטוף טוב ירקות (גזרים ותפו"א סלרי ופטרוזליה) כי היא מתכננת להכין לביבות. היא אמרה לי שאין לה סבלנות ושאני לא חייבת לאכול אם אני לא רוצה. ממה שאני מבינה היא שמה את הלביבות בתנור מה שאומר שהחום אמור להרוג את החיידקים. בנוסף היא מכינה סלט גזר בחומץ ואמרה שאת הגזר מתכוונת לבשל לפני גם אם לא שוטפת אותו כפי שאני רגילה. האם יהיה בטוח לאכול מהאוכל? הסלט גזר יהיה קר אבל לפני כן הגזרים אמורים לעבור בישול בהרתחה ולגבי הלביבות אני תמיד יכולה לחמם שוב בתנור אצלי בבית אז רציתי לדעת האם יהיה בטוח לאכול מהאוכל? רוצה לציין שבעבר כשהייתי אוכלת אצלה בשר, היו לי שלשולים אבל הפסקתי ממילא לאכול בשר אז השאלה איך זה תקף לגבי צמחוני תודה וחג שמח
שלום ליאת, הסיכוי להידבק ב'טוקסופלזמה' מהאוכל שאמא שלך מבשלת (כמתואר בשאלתך) נראה לי נמוך מאד. הרבה בריאות אפי
ומה לגבי חלילה ליסטריה ועוד מזהמים?