בלחץ מחיידקים שלא עברו בישול בחום
דיון מתוך פורום מחלות זיהומיות
היי דר אני בשבוע 34 והיום הכנתי קציצות טונה ושמתי 2 ביצים. הכנסתי את הקציצות לתנור בחום של בערך 170 מעלות למשך חצי שעה. הבעיה היא ששמתי את המגש יותר בתחתית התנור (בדכ שמה למעלה) וכשהוצאתי את הקציצות הן באמת היו זהובות ושרופות התחתית אבל המילוי היה רטוב יותר מבדכ (אם שמה את המגש למעלה יותר אז הקציצות יוצאות יותר יבשות). ועכשיו אני ממש בחרדות שהביצים לא התבשלו כמו שצריך ואכלתי ביצים חצי נאות:(. ממש בלחץ מליסטריה, סלמונלה ועוד. גם לא מחוסנת לטוקסופלזמה מה הסיכוי חלילה להידבק???