CMV-והריון...שאלה לרופא

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

18/07/2002 | 14:25 | מאת: רקפת

שלום רב, אני עברתי הפסקת הריון בשבוע 34 לאחר שהרופא לא יידעה אותי בתוצאות בדיקת CMV חיובי,ובשבוע 28 חלה האטה בצמיחת עובר ולאחר בדיקת מי שפיר ובדיקת דם חוזרת מתברר שהעובר נדבק בוירוס. ידוע רק שהוירוס היה אצלי עוד בתחילת ההריון אבל לא ידוע מתי העובר נדבק והמליצו לי לעשות הפסקת הריון ובכאב עצום כך היה. היום אני כבר 4 חודשים לאחר הפסקת ההריון ועדיין קיים אצלי הוירוס, אז יש לי כמה שאלות אם תוכל לענות ולגרום לי קצת נחת ורגיעה מכל העניין 1. אולי פעם אחת ולתמיד אני יבין מה ההבדל בין IGG ל..IGM ומה זה AVIDTY.? 2. ערכם של תוצאות בדיקת הדם העדכנית IGG ו..UGM חיובי וAVIDITY גדול מ45% האם אני יכולה להכנס להריון שוב? 3. הוירוס קיים אצלי כבר המון זמן עוד בתחילת ההריון(זמן הריון8 חודשים) עד ההפסקה ועוד 4 חודשים עד היום., כמה זמן הוירוס הזה יכול להיות אצלי האם אני יכולה להכנס להריון כשהערכים עדיין חיוביים, קיים סיכון כלשהוא רופא אחד אמר לי שזה יכול להיות מעל 5 שנים???? **** סליחה שזה ארוך אבל אנא ממך עזור לי לקבל תשובות, תודה תודה מראש. הכואבת....

שלום רקפת, צר לי על אובדן עוברך בשלב כה מאוחר, אך אולי מוטב כך מאשר להיות אם לילד עם נכות ק ש ה ב י ו ת ר שתלווה אותו כל חייו. לשאלותייך: 1. IgG הוא נוגדן המעיד על זיהום ישן, ו- IgM הוא נוגדן המעיד על זיהום חדש בנגיף ה- CMV או על שפעול (רה-אקטיבציה) של נגיף זה (ראי הסבר בסעיף 3 להלן). בדיקת ה- AVIDITY היא נסיון להבדיל בין זיהום חדש לבין זיהום ישן עם שפעול, כאשר ערכי ה- IgM הם גבוהים. 2. היות ולגביך ברור כי כבר חלית בנגיף, הרי שברור גם שלא תוכלי לחלות בו ב'פעם ראשונה' בעתיד, וכל עליית IgM אצלך תהיה ביטוי לשפעול של הנגיף. לפיכך בדיקת ה- AVIDITY, יהיו ערכיה אשר יהיו, היא חסרת משמעות לגביך (ראי הסברי לכך בסעיף 1 לעיל). 3. הוירוס עדיין קיים בגופך (למשל בתוך תאים מסוימים של המערכת החיסונית) וימשיך לעשות זאת לנצח (ומכאן המונח שפעול המוזכר לעיל המבטא את יציאתו של הנגיף מהתאים הנ"ל לדם). יחד עם זאת, הסכנה לפגיעה עוברית כתוצאה משפעולו במהלך הריונך הבא היא הרבה יותר נמוכה מזו שהיתה בהריון הקודם (אך לצערי לא אפסית). אני לא מכיר הנחיה ברורה על פרק זמן מינימאלי בין הזיהום החריף לנגיף לבין כניסה להריון- אך ברור לי שכל עוד הנגיף הוא בדמך אסור לך להכנס להריון. כדי לבדוק זאת אפשר לשלוח הן דגימת שתן והן דגימת דם, כדי לבצע תרבית של נגיף זה או בדיקה הנקראת PCR, ואני ממליץ לך לבקשך מרופאך לבצע זאת עד שתהיו בטוחים כי הנגיף חזר להיות "רדום". הרבה בריאות אפי

21/07/2002 | 09:29 | מאת: רקפת

מנהל פורום מחלות זיהומיות