שאלה על ליסטריה בהריון

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

01/04/2024 | 15:56 | מאת: שיר

שלום ד"ר, לפני 4 שבועות ישבתי במסעדה מרשת המבורגרים מאוד מאוד מוכרת בארץ. הזמנתי שניצל בלחמניה וכשנגסתי בשניצל ראיתי שהוא ורוד בפנים. הייתי אז בהריון בשבוע 28, היום אני בשבוע 32. מאז לא הייתה לי מחלת חום או תסמינים אחרים שקראתי שמזוהים עם ליסטריה ויש לציין שבעלי אכל את כל השניצל הורוד הזה וגם הוא לא סבל מקלקול קיבה או תסמין כלשהו... אבל אני מאוד מאוד מאוד בלחץ. הבנתי שהתסמינים יכולים להופיע עד חודשיים מההדבקה, וגם אם אין תסמינים יכול להיות שעדיין הייתה הדבקה ותהיה מחלה קשה מאוד בילוד... יש מה לעשות במצב הזה? אפשר לקחת אנטיביוטיקה למניעה? או שפשוט מחכים ומקווים לטוב אבל יכול להיות שהעובר ימות או שהתינוק יסבול ממחלה קשה?? מה הסיכוי להדבקה במקרה כזה? אני ממש בחרדה, הרופא שלי לא מתרגש ולדבריו אין מה לעשות. אני לא מוצאת שום דבר חיובי להאחז בו... אודה מאוד לתשובתך

שלום שיר, הסיכוי להדבקה ב'ליסטריה' במהלך האירוע המתואר בשאלתך הוא נמוך מלכתחילה, והעובדה שלא חלית במהלך כחודש מאז מורידה אותו עוד יותר. הרבה בריאות אפי

02/04/2024 | 06:55 | מאת: שיר

ד"ר תודה רבה על תשובתך המהירה! אם אפשר לשאול רק למה הסיכוי נמוך וכמה הוא נמוך? כי להבנתי ליסטריה מאוד נפוצה בעוף חי

שלום שיר, ממש לא מאד נפוצה בעוף שנמצא בפיקוח (משרדי החקלאות והבריאות) בישראל. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות