יחסי מין מזדמנים

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

18/07/2002 | 21:55 | מאת: אלון

סליחה אם השאלה חוזרת על עצמה,אבל הייתי רוצה לדעת בבקשה איזה חלק של איבר המין חייב להיות מכוסה בעת קיום יחסי מין מזדמנים עם נערת ליווי ,על מנת שלא יעבור איידס או שום נגיף אחר?שמעתי מאנשים גרסאות רבות,שרק החלק העליון ,חצי,כל האיבר.הייתי רוצה לדעת מה מהם נכון ומה לא ואת דעתך האישית. 2.מהו הטיפול הראשוני שמקבל אדם שתוך חודש מאז קיום יחסי מין מזדמנים נתגלה אצלו נגיף האיידס ועד כמה הטיפול הזה יעיל? בתודה מראש, אלון

שלום אלון, היות ואזור ההדבקה העיקרי, כשאין פצעים בעור של "גזע" האיבר, הוא אזור העטרה וקצה השופכה- אז ככל שאיבר המין מכוסה יותר בקונדום- כך הסיכון להדבקה יורד (אך גם עם קונדום "מלא" הוא לא אפס!). לשאלתך השניה- היום מקובל לטפל מהר ככל האפשר באדם שבדמו נתגלה נגיף ה- HIV בריכוז גבוה, היות ואנו מאמינים שטיפול כזה, המורכב בדרך כלל משלוש תרופות אנטי- נגיפיות שונות, מקטין את סיכויו להתקדם ממצב של נשאות למחלת איידס עצמה- על סיבוכיה השונים. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות