ילדה שנשרטה מארנבת בגן

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

18/07/2024 | 17:59 | מאת: עדי

שלום. הבת שלי בת 6 וחצי. מחוסנת לפי שגרה. היום היה לה חוג חיות בגן והיא החזיקה ארנבת. הארנבת שרטה אותה ברגל. לפי מדריכת החוג הארנבת מחוסנת ומטופלת באישור וטרינרי. לא ראיתי את האישור. מה עלי לעשות? שטפנו במים וסבון רק כשהגיעה הביתה וסיפרה - כלומר לאחר 6 שעות מהשריטה. האם יש צורך בחידוש טטנוס? לפי השגרה מניחה שקיבלה בגיל שנה כלומר לפני 5 וחצי שנים. האם זה מסןכן? תודה

שלום עדי, 1. מומלץ לשמור על אזור השריטה נקי ויבש. 2. אפשר לבצע את זריקת הדחף לטטנוס שהיא אמורה לקבל בגיל 7 עכשיו. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות