בדיקת קומבו לאחר שבועיים

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

18/07/2024 | 18:20 | מאת: לירן

שלום ד"ר. לפני שבועיים הייתי עם ידידה שאינה נמנית על אוכלוסיית סיכון בכלל. היה מגע בין איבר המין שלי שהתחכך בשלה ולזמן קצר מאד חדר חצי ממנו אליה ומיד יצאתי מאחר והייתי ללא קונדום. ביצעתי בקופה בדיקת קומבו לאחר שבועיים בדיוק שיצאה שלילית. שאלתי היא האם ניתן להידבק ככה, וכמה ניתן להסתמך על הבדיקה. קראתי שדור 5 אמינה יותר לשבועיים ואיני יודע אם הבדיקות בארץ הן דור רביעי או חמישי. היית מסתפק בזה?

שלום לירן, אני לא הייתי מסתפק בתוצאת בדיקת 'קומבו' ל- HIV שבוצעה שבועיים לאחר המגע החשוד, וחוזר עליה לאחר כחודש מהמגע החשוד. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות