חיסון טטנוס ותופעות אחרי

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

18/07/2024 | 21:44 | מאת: נדיה

שלום. הבת שלי קיבלה היום חיסון טטנוס דיפתריה שעלת.היא בת 6. היא בכתה וזזה במהלך החיסון וכשהורדנו את הפלסטר לאחר 20 דק ראינו שיש באיזור כמו גולה פיצית סגולה במקום ההזרקה. האחות אמרה שכנראה פגעה בוריד. מזםר שאלות בבקשה 1 האם זה מסוכן? שהחומר חדר לוריד ולא לשריר? 2 האם זה פוגע ביעילות החיסון? 3 במידה וזה עוד יגדל ויתנפח האם קומפוסט קר אכן זה הפתרון ? 4 מהי נורה אדומה שדורשת בדיקה? תודה דר

18/07/2024 | 22:07 | מאת: נדיה

מוסיפה שטלה נוספת עברה חצי שעה והאיזור התנפח. האם זו תופעה הגיונית? איך מבחינים בין זה לבין זיהום?,

שלום נדיה, 1. מתיאורך, לא נראה לי שהחומר הוזרק לתוך הוריד, אלא שהמחט פגעה בכלי דם קטן, וזה לא נראה לי כמסוכן במיוחד. 2. לאור זאת, גם לא נראה לי שיעילות החיסון נפגעה בצורה משמעותית. 3. קומפרס קר עשוי לסייע. 4. המשך התנפחותו של האזור, הופעת כאבים ו/או חום מקומי, הרגשה כללית רעה של הילדה וכד'. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות