חשיפה לכלבת ופרק זמן לחיסון

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

19/07/2024 | 09:54 | מאת: שחר

שלום. תוך כמה זמן מרגע שריטה של בעל חיים אפשר לקבל סדרת חיסוני כלבת? . מהו הזמן המקסימלי שאפשר למשוך? כלומר אם נשרטתי , לקח כמה ימים לאתר את החיה ואז השגחה של 10-14 ימים על החיה.. נניח שכל זה מסתכם ב20 יום. עדיין אפשר לקבל חיסוני כלבת או שזה יותר מידי זמן? האם יעילות החיסון פוחתת כי עבר זמן ממושך?

שלום שחר, אינני מכיר זמן מקסימאלי כזה. כמה שיותר מהר זה יותר טוב. נקודה. הרבה בריאות אפי

19/07/2024 | 11:55 | מאת: שחר

אבל במקרה שאפשר לאתר את החיה ששרטה/נשכה ניתן לשים אותה בהסגר 10 ימים ולעקוב אחריה ורק לפי מצבה להחליט על חיסון לא? כלומר לפחות 10 ימים שניתן לא לקבל חיסון?

שלום שחר, במקרים רבים אפשר לקבל את החיסון גם לאחר 10 ימים ממועד החשיפה. הרבה בריאות אפי

19/07/2024 | 12:48 | מאת: שחר

תודה ושאלה אחרונה בבקשה גם אם החיסון יהיה 13 ימים אחרי ולא 10 זה בסדר או יפגע ביעילותו? והאם ארנבים יכולים להעביר כלבת? המון תודה על המענה

שלום שחר, 1. ארנבות יכולות להעביר כלבת. 2. במקרים רבים אפשר לקבל את החיסון גם לאחר 13 ימים ממועד החשיפה. הרבה בריאות אפי

19/07/2024 | 16:00 | מאת: שחר

תודה לך! שבת שלום

מנהל פורום מחלות זיהומיות