תופעות אחרי חיסון טטנוס

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

20/07/2024 | 19:21 | מאת: נגה

שלום. הבת שלי בת 6 עשתה חיסון טטנוס פוליו דיפתריה שעלת לפני 48 שעות היום שמתי לב שמקום החיסון יש מעין בליטה בגודל 3-4 ס"מ נפוחה קצת ואדומה. היא לא מתלוננת על כאב וחיונית. רק שנוגעים שם קצת כואב לה.אין חום או תזמין אחר. האם זה מעיד על זיהום או תופעה מוכרת? איך אדע אם נדרשת בדיקה?

שלום נגה, קיימות שתי אפשרויות הגיוניות: השכיחה יותר היא תגובה מקומית 'מוגזמת' לחיסון. השכיחה פחות היא זיהום מקומי. אם הנפיחות לא תפחת כדאי יהיה להיבדק. הרבה בריאות אפי

20/07/2024 | 19:49 | מאת: נגה

תודה. החיסון היה לפני 48 שעות והנפיחות החלה לדעתי לפני 24 שעות בערך. כמה זמן הגיוני להמתין להפחתת הנפיחות? יום יומיים? והאם מותר לה להכנס לבריכה?

יום יומיים נשמע הגיוני

מנהל פורום מחלות זיהומיות