שאלה נוספת לכסי חיסון טטנוס

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

21/07/2024 | 14:01 | מאת: נגה

שלום שוב. כאמור הבת שלי בת 7 קיבלה חיסון טטנוס דיפתריה פוליו ביום חמישי בערב. למחרת החלה אדמומיות בקוטר בערך 4 ס"מ. חלפו 3 ימים ואדמומיות לא פוחתת ואולי טיפה גדלה..מלבד אדמומיות אין תסמינים של נפיחות כאב או חום. עוד כמה זמן זה אמור לחלוף? עברו 3ימים.. מתי זה דורש בדיקת רופא? לחכות עוד יומיים? כלומר 5 ימים זה הגיוני? והאם מותר לה להכנז ככה לבריכה? מציינת שיש גם מעל המקום האדום שטף דם כחול קטן בגודל אפונה כלי דם שכנראה נפגע בזמן החיסון. אשמח למענה נוסף. ובאותה הזדמנות - אומר תודה על הפורום

שלום נגה, 1. אם מדובר בתגובה מקומית 'מוגזמת' לחיסון- זה אמור לחלוף בתוך מספר ימים, אך אני חושש שאין ביכולתי לכמת את המספר הזה. 2. במקרה כזה, אין מניעה לרחוץ בבריכה. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות