חרדות מליסטריה.
דיון מתוך פורום מחלות זיהומיות
היי דר אני בשבוע 5 והיום כשהכנתי עוף, הוצאתי את האריזה העטופה מהמקרר שבה היה העוף ושמתי על השיש. שמתי כפפות וערבבתי את הכרעיים ברוטב שהיה בקערה והכנסתי למקרר להשרייה. לאחר מכן הוצאתי את הבטטה מהכלי אידוי לאחר שעברה בישול ושמתי את הכלי אידוי יחד עם הבטטה באותו המקום שבו הייתה האריזה של העוף . שכחתי מזה ואכלתי קצת מהבטטה ומיד נכנסתי לסטרס שחלילה ניתן להידבק בליסטריה כי הכלי אידוי הוא עם חורים והחורים נגעו בדיוק בשיש שנייה לפני שבו הייתה האריזה של העוף. אני ממש ממש בחרדות. מה הסיכוי חלילה להידבק בליסטריה? מה התסמינים? תודה
שלום לימור, 1. אם העוף נשחט/נארז במפעל שנמצא בפיקוח (של משרדי החקלאות והבריאות) אז הסיכוי נראה לי נמוך מאד. 2.התסמין העיקרי של תחלואה ב'ליסטריה' במהלך הריון הוא חום. הרבה בריאות אפי
תודה העוף נקנה בשופרסל. זה תחת פיקוח?
קראתי שוב את מה שכתבתי ואני מחדדת כי זה לא היה ברור. את האריזה של העוף זרקתי ואז שמתי על השיש את הכלי אידוי עם הבטטה אבל חוששת בגלל ששנייה לפני, הייתה אריזה של העוף.
שלום ליאור, 1. הבנתי את שאלתך המקורית היטב. 2. סביר שעוף שנקנה בשופרסל נמצא בפיקוח. הרבה בריאות אפי