מחלת הנשיקה

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

14/02/2002 | 14:21 | מאת: ערן

שלום. אני חולה מזה כשבועיים, והתברר שזוהי מחלת הנשיקה, וייקח עוד זמן מה עד שהמחלה תעבור. קראתי קצת על המחלה באתר זה ובאתרים שונים, ובכולם רשום שגם לאחר שכל הסימפטומים של המחלה עוברים, הוירוס עדיין יכול להימצא בגוף לתקופה מסויימת. השאלה שלי היא, כמה זמן לאחר שכל הסימפטומים יעברו אני אוכל להתנשק עם חברה שלי מבלי לחשוש שהיא תידבק. איך אני אוכל לדעת מתי אני יכול להדביק אותה ומתי זה כבר בטוח?

שלום ערן, 'מחלת הנשיקה' היא שם עממי לזיהום חריף בנגיף הנקרא EBV, העובר מאדם לאדם (כמו נגיפים רבים אחרים) דרך דרכי הנשימה או חלקיקי רוק. בדרך כלל הזיהום החריף חולף עצמונית וללא סיבוכים תוך מספר ימים, ועם החלמתו של החולה הוא מפסיק להיות מדבק. יחד עם זאת, הנגיף נשאר בגוף ה"חולה" גם לאחר החלמתו, ואז הוא כאמור א-סימפטומטי. לשאלתך- אין מידע חד משמעי בנוגע לזמן ה"בטוח" להתנשק (לגבי מחלה זו או כל מחלה זיהומית אחרת של דרכי הנשימה העליונות), אך אם אתה מרגיש בריא (ללא חום, ללא כאבי גרון, ללא חולשה או הרגשה כללית רעה וכד')- קרוב לוודאי שאתה יכול כבר להתנשק ללא חשש (דרך אגב, ההדבקה בנגיף יכולה להיות א-סימפטומטית גם בשלב החריף שלה, כך שיכול להיות שחברתך כבר לקתה בה, ואולי אף הדביקה אותך!). הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות