אורז ששכב במקרר 4 ימים
דיון מתוך פורום מחלות זיהומיות
היי אני בהריון שבוע 9 עכשיו אכלתי אורז לבן ששכב במקרר מיום שני וקראתי שאורז צובר רעלנים מה הסיכוי לפתח ליסטריה ועוד מחלות? לא מחוסנת לטוקסופלזמה וcmv תודה
קראתי שחיידק בשם בצלוס צארוס משגשג על האורז:(
שלום, כדי ש'ליסטריה', 'טוקסופלזמה' או ב'צילוס סראוס' ישגשגו באורז שלך שנמצא במקרר במשך 4 ימים הם צריכים תחילה להגיע אליו, והסיכוי לכך נראה לי נמוך ביותר. הרבה בריאות אפי
תודה רבה
יש חשיבות לטמפרטורה במקרר, ככל שהיא יותר נמוכה ככה חיידקים יתפתחו פחות. עדיף שהטמפרטורה במקרר תהיה כמה שיותר נמוכה אבל ללא קפיאה, בין 1 ל-3 מעלות. כמו כן בתאים סגורים בתוך המקרר הטמפרטורה שומרת יותר על יציבות גם כשפותחים וסוגרים את המקרר. חוץ מזה, מוצרים שאפשר לחמם כמו אורז רצוי לחמם לאחר ההוצאה מהמקרר, והחימום גם מחסל הרבה חיידקים, ככל שמשך החימום והטמפרטורה יהיו גדולים יותר. טכניקה נוספת קצת יותר מתקדמת למניעת חיידקים היא לארוז בוואקום, היום יש מכשירים לא יקרים שעוטפים את המזון בניילון ושואבים ממנו את כל האוויר. אריזה בוואקום מונעת מחיידקים שצריכים אוויר, כל החיידקים חוץ מחיידקים אנאירוביים, להתפתח. יש לציין שליסטריה הוא חיידק אנאירובי, אבל הוא מתרבה יותר מהר כשיש אוויר אז אריזה בוואקום מעכבת אותו.