שאלה חשובה - דחוף

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

14/02/2002 | 18:58 | מאת: מיכל

השארתי את התינוקת שלי אצל חברה - ומישהו זר - סוכן שהגיע לביתה, החזיק אותה ורקד איתה. לתינוקת שלי יש ציפורניים קצת ארוכות, אם היא שרטה את האיש השני - האם מחלות כמו איידס חלילה, צהבות יכולות לעבור? האם נשיקה לתינוק כשיש פצע על השפתיים, או ליד הפה יכולה להעביר מחלות אלו? האם יש סיכון למחלות אחרות? תודה

14/02/2002 | 19:14 | מאת: מיכל

רציתי לשאול - אם התינוקת הכניסה את היד שלה -(יש לה קצת ציפורניים ארוכות) לתוך פה או אף של אדם אחר - האם היא יכולה לשרוט אותו כך שיש סיכון להעברת מחלות זיהומיות? תודהמיכל כתב/ה: > > השארתי את התינוקת שלי אצל חברה - ומישהו זר - סוכן שהגיע לביתה, > החזיק אותה ורקד איתה. > לתינוקת שלי יש ציפורניים קצת ארוכות, אם היא שרטה את האיש השני - > האם מחלות כמו איידס חלילה, צהבות יכולות לעבור? > האם נשיקה לתינוק כשיש פצע על השפתיים, או ליד הפה יכולה להעביר > מחלות אלו? > האם יש סיכון למחלות אחרות? > תודה

שלום מיכל, אם התינוקת שלך שרטה אדם כלשהו עד זוב דם, ודם זה בא במגע עם פצע פתוח בעור שלה או עם ריריות הפה שלה, והנשרט היה נשא של נגיף האיידס (HIV) או הפטיטיס בי (HBV)- קיים סיכון תיאורטי להדבקתה בנגיפים אלו. יחד עם זאת, לצורך הדבקה כזו צריכים להתקיים כל התנאים הנ"ל, ולכן להערכתי הסיכוי של תינוקתך להידבק לאחר האירוע שהזכרת במכתבך הנ"ל שואפים לאפס. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות