איידס

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

22/07/2002 | 02:37 | מאת: אורית

ד"ר הלפרין שלום רב, יש לי שאלה, הסיפור קצת מביך ולכן אני מעדיפה להתייעץ ברשת. לפני מספר ימים קיבלתי עיסוי ממכר שלי. במהלך העיסוי הוא ישב עם מגבת וברגע מסויים תוך כדי העיסוי הרגשתי שאיבר מינו נוגע באיבר מיני. אין לי מושג אם היתה "פליטה" של זרע באותו רגע, מה שבטוח זה שלא היתה לו זיקפה כמו כן, אין לי מושג אם הוא נגוע במחלה כלשהי. שאלתי היא האם ניתן להידבר כך באיידס? תודה מראש, אורית (שם בדוי)

22/07/2002 | 17:53 | מאת: גדי

שלום אורית, אכן יש סיכוי להדבק בנגיף ה-HIV בסוג כזה של יחסי מין,אך הסיכוי הוא קטן מאוד מאוד בתנאי ומדובר במגע מיני חד פעמי.לכן אין לך שום סיבה לדאגה,גם בגלל שמדובר במכר וגם אינך יודעת בודאות שהוא נושא את הנגיף.

22/07/2002 | 18:09 | מאת: אורית

היי גדי, תודה על התשובה. מנין הידע אם יותר לי לשאול? אני חייבת להדגיש שלא היתה חדירה ומעולם לא היו לי יחסי מין עם אותו מכר שכן, אין לנו קשר מיני. מה גם שאינני יודעת האם הוא נגוע במחלה כלשהי. ידוע לי שהוא השתתף בטיפולי הפרייה בעבר. האם בטיפולי אלו עושים בדיקת איידס גם לגבר? שוב תודה, אורית.

שלום אורית, הסבירות להדבקה באיידס כתוצאה מאירוע כמו זה שאת מתארת הוא נמוך ביותר (ובאופן מעשי- אפסי). לשאלתך השניה- אני מניח שאדם שהוא (או בת זוגו) עובר/ת טיפולי פוריות מבצע גם בדיקה שגרתית ל- HIV, אך כדאי להפנות שאלה זו לגניקולוג שהוא גם מומחה פוריות. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות