צהבת

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

14/02/2002 | 20:26 | מאת: דליה

לחבר שלי היה לפני כ9 שנים צהבת A - האם הוא עדיין נשא? האם יש צורך שאעשה חיסון? האם זה עובר ברוק או ביחסי מין? האם זה מדבק?

שלום דליה, 'צהבת מסוג איי' הנגרמת ע"י נגיף ההפטיטיס A היא מחלה חריפה הנגרמת בדרך כלל ע"י מזון או מיים מזוהמים בנגיף. בשלב החריף היא מדבקת (למשל ע"י ידיים שלא נרחצו לאחר יציאה מהשרותים ובאו במגע עם מזון שנאכל ע"י אדם אחר), אך היא אינה גורמת למצב של נשאות, ולאחר החלמה הנגיף נעלם מהגוף, והחולה הופך מחוסן באופן טבעי לנגיף זה וחדל מלהיות מדבק. בלי קשר לעובדה זו (ולמחלתו הישנה של החבר שלך), אם את לא חלית במחלה בילדותך (ואפשר לבדוק זו בעזרת בדיקת דם פשוטה) ומעונינת להיתחסן- קיים חיסון יעיל כנגדה אותו ניתן להשיג בכל קופת חולים או בית מרקחת. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות