שאלה לרופא

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

28/07/2002 | 21:59 | מאת: יעל

באיזה מחלות ניתן להידבק מנשיכת חתול רחוב? האם מעקב של 10 ימים שהחתול חי, מספיק לשלול מחלות אלו? אם לא מה אתה ממליץ בנידון?

שלום יעל, נשיכת חתול יכולה לגרום לזיהום מקומי במקום בנשיכה ע"י חיידקים שונים (זיהום המופיע בדרך כלל תוך יום או מספר ימים), ובסבירות נמוכה יותר במחלות נדירות כמו כלבת וטטנוס (היכולות להופיע הרבה יותר מאוחר). המלצתי לך, ולכל אדם הננשך ע"י חתול רחוב- לגשת להיבדק ע"י רופא מוקדם ככל האפשר לאחר האירוע. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות