הרפס

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

28/07/2002 | 22:28 | מאת: avi

לילדה בת 4 הופיעו פצעים בבטן - הרופא אבחן כהרפס. הבנתי שיש מספר סוגי הרפס - איזה סוג זה ? ממה נדבקים במחלה ? לילדה אח בן שנתיים איך נמנעים מהדבקה ? האם מותר לנשק ? האם המחלה לכל החיים ?

שלום אבי, הרפס שמופיע כפצעים בבטן הוא בדרך כלל מסוג VARICELLA (השייך לקבוצת ה- HERPES ושבזיהום ראשוני גורם לאבעבועות רוח), או VARICELLA ZOSTER שהוא אותו וירוס (אך הפעם כגורם לשלבקת חוגרת). גם סוגי הרפס אחרים יכולים לגרום לפצעים באזור זה אך יותר שכיח שהם גורמים לשלפוחיות בפה ובשפתיים (HERPES SIMPLEX 1) או באברי המין (HERPES SIMPLEX 2). בכל מקרה, לא ברור לי ממה בדיוק סובלת הילדה (ולכן אני מתקשה לענות על שאר שאלותיך). הייתי ממליץ לך לחזור לרופא שלך ולשאול אותו, ואז לחזור אלי עם יותר פרטים אם יהיה צורך. הרבה בריאות אפי

04/08/2002 | 16:37 | מאת: avi

כנראה מדובר בהרפס שיחזור בפה ובשפתיים, ומה שמטריד אותי הוא מניעת הדבקות של בני משפחה אחרים. אבי

מנהל פורום מחלות זיהומיות