CMV והריון

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

30/07/2002 | 14:24 | מאת: שונית

אני לאחר הפסקת הריון 4 חד' קרוב לשנה הנגיף בדמי,(הפסקת הריון בשלב מתקדם) רופאים אומרים לי שאפשרי להכנס להריון למרות שהתוצאות של הבדיקות מראות תשובה חיובי לאי גיגי וגי אמ, הרוךפאים אומרים שהחיובי יכול להיות עניין של שנים בגוף באופן פעיל, אז מה לא תביאי ילדים כל אותם שנים? ובאופן החלטי מייעצים לי כן להכנס להריון ללא חשש ואילו באחת התשובות לבנות רשמת שאסור להכנס להריון כל עוד הנגיף פעיל משמע תוצאות חיובי בIGG IGM אז מה לעשות? כן הריון או לא הריון האם לחכות שנים?

30/07/2002 | 16:05 | מאת: @@@@@@@@@@@@@@

מה זה שלב מתקדם? הפסקת הריון רק על סמך בדיקות הדם או שעשית מי שפיר?

שלום שונית, בדיקת הנוגדנים לנגיף היא רק אמצעי אחד לברר האם הזיהום עדיין פעיל בגופך (ודרך אגב, מעולם לא רשמתי בתשובתי לאף אחת מהפונות אלי שהימצאות נוגדנים מסוג IgG או IgM משמעותה בהכרח זיהום פעיל!!!). אמצעים נוספים, ומדויקים יותר, כוללים ביצוע תרבית ל-CMV מדגימת דם או שתן, וכן ביצוע בדיקת PCR בנוזלים אלו- ואם בדיקות אלו הן שליליות הסבירות לזיהום פעיל יורדת מאד. הרבה בריאות אפי

31/07/2002 | 12:09 | מאת: שונית

בדיקות הדם מראות IGG IGM עדיין חיובי, לא ענית לי מה דעתך על כך שרופאים אומרים לי להכנס להריון למרות הערכים החיוביים שלדעתם יכול להיות עניין של שנים ואין צורך לחכות. חשוב לי לדעת את דעתך בעניין כן הריון או לא ושוב תודה

מנהל פורום מחלות זיהומיות