שאלה חשובה

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

15/02/2002 | 12:28 | מאת: יעל

נחתכתי לפני כמה ימים סדק יחסית עמוק מזכוכית. השריטה נקרשה. אך עדיין רואים שהיא עמוקה. לחצתי היום יד לאדם - האם ניתן להידבק כך באיידס חלילה, צהבות או מחלה אחרת, לא ראיתי שהוא דימם. אם היה לו פצע שלא ראיתי? בעיקרון אם דם נוגע בפצע קרוש בן יומיים - שעדיין נראה כשריטה עמוקה - האם יש סיכון? תודה רבה!!!

שלום יעל, לא ידוע לי על מקרה בו לחיצת יד של אדם, גם עם יש לו פצע סגור, עם יד של אדם אחר, שלא מדמם, גרמה להעברת נגיף האיידס (HIV) או נגיף מנגיפי הצהבת השונים- כך שלדעתי את יכולה להמשיך לישון בשקט. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות