מקופלזמה

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

31/07/2002 | 02:53 | מאת: שרון

לבעלי היה מקופלזמה פעילה בזיהום חריף כולל כלמידיה. אני עשיתי בדיקת דם ונמצא אצלי MGM 20.9 ו- MGG 1.1 עשיתי גם תרבית ויגינלית לכלמידיה ויצאה לי שלילי. לא היתה לי דלקת ואין לי הפרשות ולמרות זאת לקחתי דוקסילין וטרוויד שבועיים האם זה מספיק כדי להסיק שאין לי זיהום ושאני יכולה להמשיך בניסיונות להרות? האם כמות כזאת בדם מעידה על משהו?

שלום שרון, לא ברור לי אם ערכי הנוגדנים שציינת הם נגד קלמידיה או נגד מיקופלסמה (אילו הם שני חיידקים שונים!), אך תיאורטית הטיפול שקיבלת כנגד (שניהם) הוא מספק. אני מציע לך לחזור על בדיקת הנוגדנים כחודש לאחר גמר הטיפול- ואם אמנם טיפול זה הצליח יש לצפות שערכי ה- IgM כנגד החיידק יירדו מאד (ואז גם נחזור לדבר על הריון). הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות