cmv!!!!!!!!שאלה חשובה לרופא!!!!!!

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

31/07/2002 | 17:11 | מאת: cmv

לרופא שלום אני מעלה על הכתב את תוצאות הבדיקות שלי בנושא הוירוס. להלן התוצאות והפרטים: וסת אחרונה 1.2.2002 בתאריך 16.6.2002 בדיקה ראשונה של cmv (שבוע 19) igm חיובי igg 7.4 avidity 10% בתאריך 30.6.2002 igm חיובי igg 26.4 avidity לא נבדק בתאריך 1.7.2002 בדיקת שתן חיובית בשבוע 22 מי שפיר, pcr שלילי שלווי שלילי בתאריך 21.7.2002 igm חיובי igg 31 avidity 35% האולטראסאונד תקין !!!!!!, כולל סריקה מאוחרת. לשאלותיי: מתי חליתי? (אני יודעת נכון לשנת 97 עדיין לא חליתי במחלה. האם הגיוני שהערכים עולים ....ועולים....ועולים......וגם האבידיטי, האם זה מסמן את שלב ההדבקות? מה הסיכוי שהעובר עם מום ואני לא יודעת את זה וגם מי השפיר לא והאולטראסאונד? האם עבר מספיק זמן ממי השפיר לבדיקה הראשונה שערכו לי? מה זה אומר שמי השפיר שליליים? האם העובר בריא? מתי נדע האם הוא בריא? איך בודקים והאם אחרי הבדיקה זה ודאי (אחרי שהוא נולד? אני מוטרדת מאד, מבקשת עזרה ותשובות....!!!! יש כאן הרבה שאלות אודה להתיחסותך לכולן!!!!! תודה מראש

שלום CMV, 1. חלית כנראה במחצית הראשונה של הריונך (התאריך המדויק באמת לא חשוב, כמו גם ערכי הנוגדנים שלך או ה- AVIDITY שלך בבדיקות העוקבות מאז). 2. העובדה שבדיקת מי השפיר שלילית בשבוע 22 מורידה את הסבירות שהעובר נדבק בנגיף (לעומת אשה אחרת שאצלה הבדיקה חיובית), אך אפשרות זאת, לצערי, עדיין קיימת! 3. לדעתי לא עבר זמן מספיק בין בדיקת הנוגדנים בדמך לבין בדיקת הנגיף במי השפיר (מקובל פרק זמן של 6 או 7 שבועות לפחות בינהן). 4. גם בדיקת העל-קול (אולטראסואנד) התקינה היא מעודדת. 5. על סמך עובדות אלו- מהו הסיכוי להדבקת העובר (במספרים)? ...והאם הוא בריא ונטול מומים?... לצערי (שוב) אני לא יודע. 6. רצ"ב מספר הטלפון של המרכז הארצי לייעוץ טרטוגני במשרד הבריאות- 02-6243663/9, ואני מציע לך להפנות את שאלותייך גם אליהם. הרבה בריאות (לך ולילד/ה) אפי

01/08/2002 | 08:38 | מאת: cmv

דר אפי תודה על תשובותיך. האם אתה ממליץ כי אעשה מי שפיר נוספים על מנת לקיים את האבחנה כי חשוב שיעברו 6-7 שבועות בין הבדיקה לבין המי שפיר.? האם מי שפיר נוספים יעזרו? האם ומה הסיכון בבדיקת מי שפיר בשבוע כזה? האם כאשר יהיו שתי תשובות של מי שפיר אוכל לישון בשקט ולהניח כי העובר לא נדבק? אודה לתשובתך בהקדם

01/08/2002 | 01:23 | מאת: רחל

הבעיה עם הCMV שלא ניתן לדעת אם העובר נפגע, ניתן לקבוע אם הוא נדבק אך לא ניתן לדעת אם למרות ההדבקות הוא נפגע את זאת ניתן לדעת רק לאחר שיצא לחיים.

01/08/2002 | 08:43 | מאת: ד

האם את מניסיון מדברת או מידע כללי?

01/08/2002 | 12:11 | מאת: רחל

כן, אני מדברת מנסיון לאחר הפסקת הריון בשבוע 34 בגלל הוירוס, תאמיני לי שאלתי את כל השאלות האפשריות רק על מנת לקבל קצה של אופטמיות אך לצערי אף רופא בעולם לא יכול לתת תשובות החלטיות כי הכל מבוסס על אחוזים ומי יודע על איזה אחוז הילד שלי היה בטבלה לכן החלטתי לא לקחת סיכון שיהיה בהצלחה

מנהל פורום מחלות זיהומיות