זיהום מהמזרח

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

15/02/2002 | 13:24 | מאת: תרמילאית

שלום רב. לפני כ-3 חודשים חזרתי מטיול בתאילנד, שהיתי שם כחודש בלבד ועקב הרעה במצבי שבתי לארץ. התפתחו לי תסמינים של דלקת בדרכי השתן (צריבה וכאבים) בבדיקות שתן עקביות נמצא חיידק e- קולי, שום אנטיביוטיקה לא עזרה ולאחר כחודש ללא טיפול אנטיביוטי החיידק נעלם... אך הכאבים והצריבה במתן השתן עדיין קיימים, פעמיים ביום יש לי מן התקפה מוזרה של התכווצויות בבטן התחתונה (באופן קבוע) וההרגשה כאילו האיברים הפנימיים דוחפים כלפי חוץ...בבדיקת אולטרא-סאונד נמצא כי שלפוחית השתן לא מתרוקנת נשארים כ- 336 סמ"ק בבדיקה אורודינמית נמצא כי השלפוחית במצב רגיל מכילה כ-525 סמ"ק... כרגע לאף רופא אין פתרון לבעיה, האם ישנה איזו שהיא אנטיביוטיקה או המלצה לטיפול שירגיע את התקפות הכאבים? או טיפול לפיתרון הבעיה?

שלום תרמיאלית, על פניו נראה לי שהזיהום בדרכי השתן שבו לקית במהלך טיולך במזרח הרחוק אינו שונה מהזיהומים של דרכי השתן הנרכשים בארץ (גם אצלנו E COLI הוא החיידק השכיח ביותר). יחד עם זאת, לא ברורה לי סיבת הבעיות האורו- דינמיות שאת מתארת (ובפרט השארית הגדולה שבשלפוחית השתן שלך לאחר נסיונות התרוקנות), לא נראה לי כי מדובר בבעיה זיהומית, וובעיקר לא ברור לי אם יש קשר בין השניים. לאור זאת אני חושש שלא אוכל לעזור לך בפורום זה וממליץ לך להמשיך ברור אצל אורולוג. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות