EBV

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

01/08/2002 | 14:00 | מאת: סיוון

שלום רב! אני בת 25. בריאה ועובדת בבי"ח. לפני 4 שבועות גולה אצלי הליקובקטר פילורי. קיבלתי טיפול תרופתי בקרין, מוקסיפן ולוסק למשך שבוע והמשך לוסק לחודש נוסף. במהלך הטיפול האנטיביוטי חשתי בחולשה קיצונית מאוד, סחרחורות, קושי בנשימה, פלפיטציות, דופק במנוחה 120 ובמאמץ קל כמו מקלחת קצרה וישיבה של כמה שעות רצופות - 200 לדקה. לדברי הרופאה המטפלת זו לא היתה רגישות לאנטיביוטיקה, והיא לא ידעה מה קורה. יש לציין שהייתי בבית במנוחה מוחלטת 3 שבועות. כרגע חזרתי לעבודה אך אני עדיין חלשה. בבדיקות דם שנעשו לי באותה תקופה: לויקוציטים תקינים, סוכר מעט נמוך, תירואיד והמוגלובין תקין, אך EBV IgG - 253 EBV IgM- 2.6 EBV EBNA - 258 שאלותיי: מהו הוירוס הזה? האם מדבק (אני עובדת במחלקת ילדים בבי"ח)? מה הטיפול? האם ישנם סיכונים כלשהם, למשל מבחינה קרדיולוגית עפ"י מה שציינתי? האם יש קשר בינו להליקובקטר פילורי? (יש לציין שהתופעות של רפלוקס, רעב תמידי, חוסר עיכול של מזונות מסויימים וכאב, עדיין לא עברו). האם יתכן שנדבקתי בביה"ח משני המחוללים הללו? אודה על תשובתך סיוון

שלום סיוון, לא ידוע לי על קשר בין H. PYLORII לבין EBV- שהוא נגיף הגורם למחלת הנשיקה (היכולה להסביר את החולשה הרבה ממנה את סובלת בתקופה האחרונה). ייתכן, אפוא, שנדבקת בנגיף זה , בבית החולים או מחוצה לו, בלי קשר לממצא של החיידק בקיבה (המלווה אותך, קרוב לוודאי, כבר שנים רבות). לנגיף ה-EBV אין טיפול, והמחלה חולפת, בדרך כלל, ללא כל סיבוכים (אם כי יש המייחסים לה את תסמונת התשישות הכרונית). הרבה בריאות אפי

02/08/2002 | 14:46 | מאת: סיוון

תודה רבה על תשובתך המהירה. ברצוני לדעת: האם יש חשש שאני אדביק אנשים בקירבתי? לפי אלו סוגי נוגדנים יודעים שהמחלה בשיאה / חלפה וכו' אודה על תשובתך סיוון

מנהל פורום מחלות זיהומיות