שאלה לרופא

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

04/08/2002 | 20:06 | מאת: מודאגת

שלום דר אפי נפרדתי מחבר לפני 8 חודשים , ולפני כשבועיים הוא הודיע לי שהוא נגוע בסיפיליס. האם יתכן שנדבקתי במחלה אחרי תקופה כה ארוכה? לא היו לי כל סימנים וגם לא לחברי הנוכח מסימנים המתוארים בספר -המדריך לבריאות המשפחה- ב בדיקות הדם הכל שלילי תודה מראש

שלום מודאגת, אם את בריאה, ובדיקת ה- VDRL שלך שלילית- הרי הסבירות שנדבקת בסיפליס בעבר הרחוק (לפני 8 חודשים או יותר) היא נמוכה מאד. סביר יותר שהחבר שלך (לשעבר) נדבק במחלה אחרי שנפרדתם. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות