שאלה דחופה

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

16/02/2002 | 08:42 | מאת: יעל

לקחתי את התינוק שלי לטיפת חלב - והוא נמדד על המיטה לאחר תינוק אחר אתיופי- ולתינוק שלי יש כסכסים על הראש ופריחה קלה על הפנים, מדדו אותו עם אותו קרש שנוגע בראש. אם היה לתינוק השני פצע בראש והיה קצת דם חלילה על הקרש האם ניתן לעבור כך מחלות כמו איידס חלילה או צהבות? לא זכור לי שראיתי דם אך האם ישנה אפשרות כזאת? אם חלילה היה לתינוק השני דם על הראש? האם תינוקות אתיפיים נבדקים לנשאות של איידס? לפני שהם מטופלים בטיפת חלב?

שלום יעל, נראה לי שאת מודאגת יתר על המידה: בישראל, אין כל סיבה לבדוק כל תינוק אתיופי לנוכחות נגיף האיידס, כמו שאין כל סיבה לבדוק תינוקות לא אתיופיים לנוכחות נגיף זה. הסיכויים שתינוקך נדבק בנגיף איידס או צהבת במהלך ביקורו בטיפת חלב הוא אפסי- ואני ממליץ לך מאד למחוק אפשרות זו מסדר היום ולהירגע. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות