אבעבועות שחורות

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

05/08/2002 | 10:03 | מאת: סתיו

בעלי ואני ילידי אמצע שנות ה-50, בנותינו האחת ילידת 79 והשניה 86, האם קבלנו חיסון נגד אבעבועות שחורות במסגרת תוכנית החיסונים השגרתית של משרד הבריאות והאם החיסון עדין יעיל?

שלום סתיו, כנראה שאתם ובתכם הבכורה חוסנתם בעבר (ניתן לבדוק זאת ע"י הסתכלות על הזרוע ואיתור "צלקת" האופיינית לחיסון זה). האם החיסון עדיין יעיל במקרה של חשיפה עתידית לנגיף? איש לא יודע את התשובה בוודאות, אך כנראה שיומלץ גם לנו (אני יליד 1953) להתחסן שנית במקרה כזה. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות