נשיכת חתול

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

05/08/2002 | 13:54 | מאת: רם

ננשכתי ע"י גור חתולים מהרחוב בזמן שהאכלתי אותו, מהנשיכה נשרטתי קלות - מעט דם בצבץ מהאצבע. האם יש סכנת הידבקות במחלה כלשהי? או דרוש איזה טיפול /בדיקה? תודה

שלום רם, לא ברור לי משאלתך אם ננשכת או נשרטת, אך להלן 4 סוגי הזיהומים היכולים להגרם כתוצאה ממגע כזה: 1. זיהום מקומי ע"י חיידק הנמצא ברוק של החתול (כגון PASTEURELLA) או ע"י חיידק הנמצא ע"ג העור שלך (כגון STAPHYLOCOCCUS). 2. מחלה זיהומית חיידקית סיסטמית- מחלת שרטת החתול- הנגרמת ע"י חיידק בשם BARTONELLA. 3. טטנוס. 4. כלבת. לסיכום- כדאי לגשת לרופא כדי לבצע הערכת סיכונים, ולשלול מחלות אלו / לעדכן את החיסונים שלך (למשל נגד טטנוס) במידת הצורך. הרבה בריאות אפי

05/08/2002 | 17:08 | מאת: רם

נינשכתי בצורה קלה ביותר, לא היה דימום אבל יש חתך קטן, מחר אגש לבדיקה. תודה

מנהל פורום מחלות זיהומיות