מחלת הנשיקה

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

06/08/2002 | 13:33 | מאת: דני

אני דני בן 32 השאלה החשובה שלי רלוונטית לפורום כי היא קשורה למחלה זיהומית הכרתי בחורה הסובלת כמעט בצורה כרונית מתפרצויות כאלו ואחרות של מחלת הנשיקה אני מוטרד מכל נושא המגע איתה מעבר לנשיקות שאני מבין שברור שאסור לממש כשהמחלה מתפרצת אבל ממה עוד צריך להיזהר? האם בכל הנוגע לכלי מזון משותפים ואוכל משותף? מעבר רוק גם?? האם צריך להיזהר כשהיא מתעטשת או כשאנחנו בחלל סגור כמו אוטו ומזגן מה אודות מגע מיני כזה או אחר, למשל מין אוראלי שאני מעניק או מקבל האם תוכל למנות סכנות נוספות ודרכי התגוננות וחוץ מזה כיצד אני יכול לדעת גם אם היא אומרת שבתקופה מסוימת זה רדום ואין סכנה להתנשק שאפשר באמת ואני לא אדבר מזה?? אני מאוד מוטרד תודה

שלום דני, לא ברור לי ממה בדיוק סובלת חברתך- היות והביטוי "התפרצויות חוזרות של מחלת הנשיקה" הוא כללי מדי, ויכול לכלול שני נגיפים שונים היכולים לגרום למחלה זו (EBV או CMV), כמו גם נגיפים (ואפילו חיידקים או טפילים) אחרים היכולים לגרום ל"תסמונות דמויות מחלת הנשיקה". עקרונית- בזמן כל מחלת חום המלווה חולשה, כאבי גרון, נפיחות בבלוטות הלימפה ושאר הסימפטומים המאפיינים את "מחלת הנשיקה"- ההדבקה נעשית דרך דרכי הנשימה העליונות, ואם רוצים להמנע מהדבקה- מגע גופני קרוב איננו מומלץ. הרבה בריאות אפי

07/08/2002 | 18:36 | מאת: המשך השאלה

תודה ד"ר האם תוכל להרחיב מתי מסוכן ומתי לא מסוכן להתקרב גופנית ומה כוללת סכנת ההתקרבות הגופנית אני מבין שלא רצוי להתנשק אבל האם אפשר להידבק גם שכמדובר על מגע קרוב באוויר..נגיפים שעוברים כשמתחבקים או מתעטשים קרוב.. ומה אודות קיום יחסי מין? האם יש בעייה לקיים ובמיוחד כל נושא המין האוראלי והאם קשור להדבקות כלומר בעת קבלת מין אוראלי האםאני יכול להדבק מהחברה או ההפך תודה תודה

מנהל פורום מחלות זיהומיות