cmv

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

21/05/2006 | 11:55 | מאת: שאלה מאוד דחופה!

דר' הלפרין שלום רב. אני בשבוע ה26 להריון אמא לילדה בת שנה וחצי ומטפלת בילד נוסף בן שנה. ילד זה חלה ליפני כשבוע במחלת הנשיקה,לא נחשפנו לא אני ולא ביתי אליו בזמן המחלה.בינתיים לאחר שבוע עם חום גבוהה ירד לו החום,עדיין הוא מעט תשוש וחסר תאבון אך מתחיל להתאושש,ברצוני לדעת אם אוכל לטפל בו שוב בזמן הקרוב(האם מבקשת להחזירו כבר בסוף שבוע זה),אשמח לדעת את המלצתך בנושא במהירות האפשרית ואת רמת הסיכון לי ולביתי.בכדי להרגע ובכדי להבטיח לאם את חזרת בנה למסגרת. תודה מקרב לב.

שלום שאלה מאד דחופה, כדי לענות על שאלתך אני זקוק למידע הבא: 1. איזה נגיף ב ד י ו ק גרם למחלתו של הילד שבטיפולך? 2. האם את חלית בעבר ו/או האם יש בדמך נוגדנים לנגיף זה? בלי קשר לכך עלייך לדעת שחולים ב"מחלת הנשיקה" - למשל כזאת הנגרמת ע"י נגיף הקרוי CMV- עשויים להפריש את הנגיף, למשל בשתן שלהם, במשך מספר חודשים לאחר החלמתם הקלינית. הרבה בריאות אפי

21/05/2006 | 13:36 | מאת: המשך לשאלה דחופה

בהמשך לתשובתך:אכן הנגיף בו חולה הילד הוא cmv,אני עדיין לא יודעת אם יש לי נוגדנים או לא רק מחר אבצע בדיקת דם.אם כך איזה תשובה אוכל להחזיר לאם התינוק שמוד לחוצה לדעת אם לחפש מטפלת חלופית עוד היום,כי נראה לי שעד שלא יהיו תוצאות בדיקת דם לא אוכל לענות לה בוודאות.

אני במקומך לא הייתי לוקח את הסיכון ולא הייתי ממשיך לטפל בילד זה במהלך הריונך...

מנהל פורום מחלות זיהומיות