הריון חדש לאחר CMV

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

06/08/2002 | 22:29 | מאת: אורית

ד"ר אפי שלום, אני חליתי ב-CMV בהריון,בשבוע 35 והתנוקת שלי נדבקה גם כן אך אין סימנים שהיא חולה. מה קורה כאשר ארצה להכנס שנית להריון-איזה בדיקות צריך לעשות?

07/08/2002 | 12:08 | מאת: עידית

שלום אורית אני מקווה שהתינוקת תמשיך בקו הבריאות (ולאור ההדבקות המאוחרת יש סיכוי טוב לכך). לפני ההריון הבא יש לחזור על בדיקת הדם ולוודא כי ערכי הIgM שליליים. באופן כללי, ההמלצה היא לחכות למצב זה או חצי שנה מאז ההדבקות, המוקדם מבין השניים. אישית, העדפתי לחכות מעט יותר עד שתרבית השתן נתנה תמונה שלילית (ביצעתי תרבית שתן כי במשך מספר חודשים בדיקות הדם הראו IgM גבולי, יחד עם זה צריך לדעת כי לתרבית שתן בקרב מבוגרים יש מגבלות). מיד אח"כ הראו הערכים גם בבדיקות הדם ערכי IgM שליליים. בהצלחה והמון בריאות עידית

07/08/2002 | 13:46 | מאת: תמי

יש לי שאלה מה שאת אומרת IGM היה גבולי התשובה היא POSITIV/NEGANIV אילו עוד ערכים מידעים על כך שזה גבולי חשבתי שאם זה חיובי אז אין גבולי או לא זה פשוט חיובי וזהו? 2.מה בדיוק המגבלות בתרבית שתן? האם את מדברת מנסיון לאחר הפסקת הריון? תודה תודה תודה

שלום אורית, היות ואת כבר נדבקת ב- CMV - הרי שלא תוכלי להידבק בו "בפעם הראשונה" שוב, ולכן סיכויי העובר בהריונך הבא להיפגע מנגיף זה הם קטנים מאד, גם אם יהיה לך זיהום נוסף בזן אחר של CMV או שפעול של הזיהום הישן. יחד עם זאת, אם את חוששת שאת עדיין וירמית (דהיינו- נושאת את הנגיף מהזיהום הראשון בדמך)- אפשר לבדוק ולשלול זאת (ע"י ביצוע תרבית או PCR בדגימת דם או שתן) לפני כניסתך להריון. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות