כבד

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

09/08/2002 | 21:11 | מאת: y573

דר נכבד.מזה כשבועיים אני מרגיש מאוד חלש ודי באפיסת כוחות עם מיחושים בביטני.בבדיקות הדם נמצאו המימצאים הבאים: MONOCYTES 17 AST(GOT) 55 ALT(GPT)93 GGT 150 CHOLESTEROL 202 ALKALINE PHOSPH 50 אלו המימצאים מבדיקת הדם.רופא המשפחה אמר שכנראה הכבד שלי לא מתפקד והאם קיבלתי חיסון נגד צהבת.אני איש צבא קבע והאמת שלא ידעתי אם יש לי חיסון לכך. א.עפי המימצאים מה יש לי ? ב.האם זה מסוכן? ג.מדוע אני מרגיש כל כך חלש!!!!!! ד.בעבר הרחוק חליתי במחלת הנשיקה,האם יש קשר לכך?. ה.מהם הבדיקות הנוספות שרצוי שאעשה? ו.האם אני יכול לאכול כל דבר או להמעיט ממספר ... ז.הרופא דיבר על צהבת A B C שכנראה חליתי באחד מהם. ח.האם זה מדבק ואם כן מהם אמצעי המניעה? בכבוד רב y573

שלום Y573, בדיקות הדם מראות הפרעה (קלה) בתפקודי הכבד, דבר היכול להצביע על אפשרות של דלקת כבד נגיפית (למשל מסוג B ,A או C כמו שהזכרת), אך גם אפשרות של זיהומים אחרים (למשל בנגיף EBV או CMV), או בעיה בכבד שאינה קשורה בזיהום (למשל נזק כתוצאה מצריכה מופרזת של אלכוהול או אקמול). ממצא זה בהחלט תואם את החולשה ממנה אתה סובל לאחרונה (אם כי ייתכן שאתה סובל גם מבעיה נוספת, כגון אנמיה, שגורמת לחולשה הרבה שלך). המלצתי- המשך ברור ע"י הרופא שלך בכוונים אלו ואחרים... אין צורך בדיאטה מיוחדת... ורק לאחר שנדע ממה נגרם הנזק לכבד, אוכל לאמר לך אם זה מסוכן, והאם זה מדבק או לא. הרבה בריאות אפי

10/08/2002 | 12:27 | מאת: y573

שלום דר נכבד! שכחתי לציין בפניך שאני נוטל תרופה קבועה לקיבה בשם לוסק.אני נוטל תרופה זו כדי למנוע צרבות חזקות.אכן תמיד לקחתי אקמול אך לאחרונה אני סובל חום פתאומי שבא ונעלם מיידית(לאחר לקיחת אקמול),כאבי פרקים,מיחושים בבטן(צד שמאל שלי למעלה)גירודים לא מוסברים ברגליי(מדי פעם)ואפיסת כוחות.האם התרופה לקיבה תרמה במידה מסויימת למצבי כעת? אם אכן אני סובל מצהבת נגיפית מסויימת אזי מהן דרכי הטיפול במחלה? תודה על תשובתך הממקצועית והרחבה. בכבוד רב y573

מנהל פורום מחלות זיהומיות