מחלת הנשיקה

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

10/08/2002 | 13:48 | מאת: לימור

שלום אני בת 29 ללא בעיות רפואיות מיוחדות לפני כשבועיים וחצי חליתי במחלת הנשיקה כמה שאלות: 1. אין לי כבר חום אבל עדיין יש לי מעט דלקת על השקדים מתי אדע כי הבראתי לחלוטין? 2. מתי אוכל לחזור ולהתעמל בחדר כושר? 3.האם היית ממליץ לי לנסוע לחול בתקופה הקרובה אם אני מרגישה די טוב? 4. מתי אוכל לחזור לעבוד? 5. עד מתי אני מדבקת ויכולה להעביר את המחלה? בתודה לימור

שלום לימור, 1. את תחשבי כ"בריאה לחלוטין" כשתרגישי בריאה לחלוטין. 2.אני הייתי ממליץ לך להמנע ממאמץ גופני במהלך השבועות הקרובים. 3. אינני רואה כל בעיה עם נסיעה לחו"ל בתקופה הקרובה (בהנחה כי לא מדובר בנסיעה המחייבת מאמץ גופני). 4.אינני גם רואה גם כל בעיה לחזרה לעבודה בימים הקרובים (אם מדובר בעבודה לא מאומצת... וכמובן, בלי להתנשק עם חברייך בעבודה, בבקשה). 5. את עדיין מהווה פוטנציאל להדבקה במהלך השבועות הקרובים, ולכן הייתי נמנע מלשהות בקרבת חולים הסובלים מפגיעה במערכת החיסון שלהם או בקרבת נשים הרות. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות