מחלת הנשיקה וחיסון צהבת B

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

11/08/2002 | 10:57 | מאת: לימור

לד"ר אפי שלום בתאריך 2 ליולי עשיתי חיסון נגד צהבת B מאחר והייתי אמורה לנסוע למזרח . לצערי לפני שבועיים וחצי חליתי במחלת הנשיקה ואיני יכולה להשלים את החיסון כרגע בגלל תפקודי כבד לקויים. מאחר והייתי אמורה להשלים את החיסון בטווח של עד חודש וחצי, ואיני יכולה לעשות זאת, רציתי לשאול אם יש איזישהוא נזק מכך שעשיתי רק "חצי" חיסון? בנוסף,אם ארצה לנסוע למזרח בעוד כחצי שנה-שנה האם אצטרך פשוט לעשות את החיסון שוב מההתחלה? בתודה לימור

שלום לימור, ברור ש"חצי חיסון" הוא פחות טוב מחיסון שלם והוא אינו מבטיח לך הגנה טובה מפני הדבקות, אך אפשר, אם נוצר צורך, לקבל את החצי השני גם באיחור (ואז לא חייבים לחזור על כל סדרת החיסונים). הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות