מחלת הנשיקה ואוגמנטין

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

11/08/2002 | 11:25 | מאת: לימור

ד"ר אפי שלום שוב שמי לימור וכתבתי את שתי השאלות האחרונות בנושא. כאמור לפני שבועיים וחצי חליתי במחלת הנשיקה שכחתי לציין כי בעקבות אבחנה לא נכונה של המחלה טופלתי במשך שבוע באוגמטין. רק לאחר שבוע איבחן הרופא כי זו מחלת הנשיקה אך זה היה קצת מאוחר. בעקבות השימוש באוגמנטין לקיתי בפריחה חריפה בכל הגוף והייתי מאושפזת 5 ימים במח, עור בבי"ח. עכשיו אני מרגישה הרבה יותר טוב אך הפריחה עדיין לא חלפה לגמרי. רציתי לשאול האם בעקבות הפריחה, ההחלמה שלי ממחלת הנשיקה תתעכב או שאין קשר בין הדברים? בנוסף,האם בבדיקות דם ניתן לראות אם אני בריאה לחלוטין? ובאיזו תדירות כדאי לבצע אותן? שוב תודה לימור

שלום לימור, 1. אין קשר בין הטיפול באוגמנטין (והפריחה שהופיעה בעקבות טיפול זה) לבין קצב החלמתך ממחלת הנשיקה. 2. את תהי בריאה ברגע שתרגישי שאת בריאה, ובמקרה כזה- אין צורך לבצע בדיקות מעבדה כלשהן כדי "להוכיח" שהבראת. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות