הידבקות במחלה

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

11/08/2002 | 18:49 | מאת: מירי

שלום, בני בן שנה ו 9 חודשים מאתמול עם חום (נע בין 38-39.5) והקאות. אתמול שמתי לב לעקיצה ביד אשר היום התנפחה מאוד והאדימה (וזה כבר נראה כמו מכה/שריטה ולא כמו עקיצה). האם יכול להיות שנידבק מוירוס מיתוש? שאלה נוספת, בעלי מס' ימים מתאונן על הרגשה של חום פנימי והרגשה כללית רעה (ללא חום) הוא גם משתעל עקב ליחה. האם אפשרי שבני נידבק מאביו אעפ"י שנראה שאין קשר בין המחלות ותסמיניהן? (לבני: הקאות וחום לבעלי: שיעול,ליחה וללא חום והקאות).

שלום מירי, קשה לתת לך תשובות מוחלטות לשאלותייך, אך לא נראה לי שמחלתו של בנך קשורה בזיהום נגיפי שמועבר ע"י יתוש (היות ובארץ שלנו אין כמעט זיהומים כאלו, למעט קדחת מערב הנילוס, ועדיין אין עדות לתחלואה של בני אדם במחלה זו השנה). לגבי האפשרות שבעלך ובנך לקו באותה מחלה- זה בהחלט אפשרי, למרות בסימפטומים השונים שלהם. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות